Iedereen is wel bekend met lood en het wordt dan ook veel gebruikt. Dat is dan ook niet zo gek, want lood is een super fijn metaal. Het wordt namelijk gebruikt als ballast en dat is dan ook niet zo gek. Lood heeft een hoge dichtheid en hierdoor is het een stuk zwaarder dan andere metalen. Daarom is er ook iets genaamd loodblokken en het wordt veel gebruikt. Deze blokken van lood vind je dan in allerlei verschillende soorten en maten. Dat maakt het dan ook een stuk makkelijker om ze te gebruiken. Nu heb jij misschien geen lange balk nodig van lood, maar wel wat anders. Daarom is het goed om te kijken welke vorm van lood handig kan zijn voor jou.

loodblokken

Blokken

Lood wordt veel gebruikt en er is een vorm van lood dat heel erg veel wordt gebruikt. Dat is dan ook blokken van lood. Dit komt doordat die goed zwaar zijn, maar wel handig om te vervoeren. Je hebt dus minder het probleem dat je met een onhandig formaat zit. Nu komen loodblokken in allerlei verschillende vormen voor en dat is fijn. Zo heb je ook plakken lood. Dat is lekker klein en makkelijk. Verder is het ook zo dat je een driehoekige balk hebt. Dit wordt dan bijvoorbeeld gebruikt in een werkplaats.

Korrels

Jij wilt misschien je eigen blokken maken en je hebt daar ook de spullen voor. Een oven en een mal waar het lood in gegoten kan worden. Nu moet jij wel lood hebben om te smelten. Een groot blok kopen is niet handig, want die neemt te veel ruimte in beslag. Jij kunt beter gaan kijken naar loodkorrels als jij loodblokken wilt gaan maken. Die zijn namelijk een stuk kleiner en passen daardoor ook beter in de oven als je wilt gaan smelten. De korrels zijn beschikbaar in verschillende maten dus het is zeker handig om ernaar te gaan kijken.

Waarom?

Waarom worden er nou blokken van lood gemaakt en geen blokken van ijzer als ballast? Dat heeft met verschillende dingen te maken en een daarvan is dus de hoge dichtheid van lood die al eerder werd benoemd. Door de hoge dichtheid kan het formaat kleiner zijn, maar het gewicht kan nog aardig hoog liggen. Verder is het zo dat lood makkelijk te vormen is. Als jij een klein stuk lood hebt dan kun je die al makkelijk plat drukken of buigen. Loodblokken zijn dus makkelijker om te krijgen.


0 reacties

Geef een antwoord