Als je in Nederland een nieuwe auto koopt, is dat natuurlijk heel fijn. Echter, moet de importeur de BPM aangifte voor je doen en doet deze dat vaak ook. Alleen op deze manier kun je een Nederlands kenteken krijgen en op deze manier je auto gebruiken op de openbare wegen. Echter, zijn er ook situaties waarin je zelf een BPM aangifte moet doen en is dit vooral als je een auto uit het buitenland importeert. Veel mensen in Nederland kopen namelijk in Duitsland hun auto, omdat dit een stuk goedkoper is. Het importeren van een auto is ingewikkeld en de BPM aangifte valt hier natuurlijk ook onder. Je kunt zelf de BPM aangifte online doen via de website van de belastingdienst. Maar wat is een BPM aangifte precies? En waar moet je op letten bij het doen van de BPM aangifte online? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wat is een BPM aangifte?

BPM staat voor de belasting van personenauto’s en motorrijwielen. BPM is de belasting die je eenmalig betaalt voor een personenauto, of motor. De belastingdienst berekent de BPM aan de hand van de CO2-uitstoot van je voertuig. Als deze CO2-uitstoot 0 gram bevat, hoef je in de meeste gevallen geen BPM belasting te betalen. Vaak is het een percentage van de netto catalogusprijs van je voertuig. Hier vallen ook de extra opties, accessoires en meerkosten voor bijzondere uitvoeringen onder. Je geeft bij een BPM aangifte online het voertuig op bij de belastingdienst, zodat je een Nederlands kenteken krijgt. Je kunt de BPM aangifte zowel online als via een BPM aangifte formulier op papier doen. Een BPM aangifte online, is niet altijd mogelijk en er zijn verschillende situaties waarbij je het alleen op papier kunt doen. Als ondernemer is het alleen mogelijk om op papier een BPM aangifte te doen.

Online je aangifte doen

Je kunt online eenvoudig je aangifte doen, echter heb je hier wel bepaalde dingen voor nodig. Ten eerste heb je een DigiD nodig en kun je deze aanvragen als je deze nog niet hebt. Ten tweede is het van belang dat je een voertuigidentificatienummer hebt en een netto-catalogusprijs van het voertuig. Ten slotte moet alles goed ingevuld worden en mogen er geen fouten gemaakt worden met de aangifte. Daarom is het soms verstandig om dit uit handen te geven aan een expert op het gebied van BPM belasting.

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een antwoord